Kroknäs Gård

Kroknäs Gård – ”The Farm with Cats”
I Mellanbygd i Västerbotten tittar flera hundra katter ut över de vackra omgivningarna från Sveriges enda KATTMUSEUM beläget i byn Kroknäs.

KROKNÄS är en genuin gammal by med anor från slutet av 1700-talet. Fram till 1920 fanns bara en ägare till byn Kroknäs i Bureå socken. På den tiden fanns det inga ordentliga vägar utan endast kärrvägar som voro framkomliga med hästanspända fordon men föga lämpade för motortrafik.
Kroknäs Gård är idag den enda fastigheten som bebos och brukas. Verksamhet har en tydlig ekologisk inriktning och rättvisehandlade produkter eftersträvas i möjligaste mån. Här huserar till vardags ”Kroknäskatterna” vars favoritsysselsättningar är att sova, busa och tassa omkring i de vackra omgivningarna. Här är katterna heliga och har tagit herraväldet över gården.

De gamla egyptierna sörjde en huskatt som gått bort. Kattgudinnan Bastet beskyddade deras åkrar mot torka. Egyptierna var också de första som njöt av katter som husdjur. De tyckte så mycket om sina husdjur att om någon dödade en katt blev han eller hon bestraffad. Under medeltiden blev svarta katter associerade med häxkraft. Idag är katter de populäraste husdjuren i Sverige. Detta är ett urval av all den information som finns vid Kattmuseum, Kroknäs Gård. Vi sponsrar hemlösa katter i olika projekt.

För kattintresserade kan vi rekommendera ett besök. Här är det nämligen CatWalk i ordets rätta bemärkelse. Vi lovar att det blir en annorlunda upplevelse.

Vi kan ordna speciella arrangemang och utflykter. Kontakta oss för information och frågor.

E-post: info.kpl@tele2.se

Konsulten på Landet
Kroknäs Gård 1
93291
Bureå

Eva-Kristina Johansson
Tel 0910-788000, 076-7777880

Hos oss hittar du de populära DIKTKORTEN (klicka för att se pdf)

Inspirationskatalog

AURIGA förlag Finnkäringen Finnpolisen – mitt liv